Skip to content

Last Minute Update – Het werd tijd

October 30, 2013

Nog maar een half jaar geleden dit blog gelanceerd en nu al nieuws, het is me wat. Het duurt dan ook nog wel 3 ½ week voordat we gaan, dus zo langzamerhand mag je veronderstellen dat één en ander wel geregeld is.

En dat is ook zo. De vluchten waren al ruim 300 dagen geleden in kannen en kruiken, en worden vertrouwd verzorgd door onze vrienden van United, die ons op Zaterdag de 23e November rond noen over de grote plas zullen brengen naar de woonplaats van de President van de Verenigde Staten. Daar blijven we maar een paar uurtjes om dan verder te Plussen naar Orlando – Florida.

Daar zou in eerste instantie een forse fullsize SUV, Chevrolet Tahoe or similar, op ons staan te wachten, gehuurd via Alamo, met de “brits” actiecode, voor een billijke prijs, €570,- voor 2 weken . Maar die hebben we weer (kostenloos) terug gegeven aan Alamo, want zusje National kon ons, dankzij een computerstoring een iets kleinere, standard SUV (Jeep Grand Cherokee or similar), leveren voor, let U even op, op twee kwartjes na, honderd hele euri’s.

Er was uiteraard nog wel een hele hoop gebakkelei over de computerglitch, waar duizenden Europeanen van geprofiteerd hebben, maar na vele protesten, met name op de Facebookpagina van National, kwam een “verhitte” week later het verlossende antwoord van National’s Customer Care, alle “foute boekingen”konden gewoon doorgaan, dus ook onze drie (voor deze en 2 volgende vakanties), en ik kan gerust zeggen dat we daar zeer content mee waren. Bye, bye Alamo Brits.

Wat accommodatie betreft zal er geen verrassing zijn voor de regelmatige meelezers, die is weer van Joanne Cook, en ook deze keer de Orlando Sun Villa. Het enige nieuwtje deze keer was dat we hem bijna vergeten waren te betalen ! Onlangs zat ik even door de mailmap van deze vakantie te bladeren en ontdekte dat we eigenlijk 5 weken daarvoor de “final balance” (eindbetaling) hadden moeten doen. Kats vergeten, maar ook niks van Joanne gehoord, dus maar even snel betaald en een spoedmailtje verstuurd aan Mss. Cook, die, zoals uit haar antwoord bleek, het ook totaal over het hoofd had gezien, maar omdat we “reliable returning customers” zijn was dat helemaal geen punt. En zo kunnen we met een gerust hart weer afreizen naar Primrose Drive, Lindfields, Kissimmee.

 

ticketsklein

 

En zo zitten we straks weer lekker dicht bij Walt Disney World. Niet dat dat ooit voor ons van belang was, het is gewoon een super villa waar alles naar onze wens in zit, maar deze keer komt het wel heel goed uit. Deze keer geen motoren, want geen Biketoberfest (volgend jaar weer J ), maar kerstsfeer en verlichting, en daarvoor moet je bij Disney zijn. Via American Estates hebben we dus vorige week maar een His & Hers – Mickey & Minny entreekaart voor 4 dagen (3 betalen) aangeschaft, en met dit snel bezorgde plastic bankpasje zijn er dus 4 dagen van onze vakantie al ingevuld.

In de loop der jaren zijn de meeste parken van ome Walt met enige onregelmaat wel bezocht en geen verrassing meer voor ons, maar ik ben toch wel benieuwd naar de kerstsfeer en lichtparade in Magic Kingdom en de miljoenen lichtjes van de Osborne’s in Hollywood Studios. En omdat bij ons laatste bezoek Soarin’ er bij ingeschoten is en  de vernieuwde Testtrack 2.0 nu open is, is een bezoek aan Epcot bijna verplicht. De 4e dag was gratis op de pas, een ideaal gegeven om nu toch ook Animal Kingdom maar eens te bezoeken, dat is er de laatste 15 jaar bij in geschoten.

En zo is er nog maar 2/3 van onze vakantie over, en die vullen we op de ouderwetse manier; shoppen, eten, beetje in de buurt rondhangen en zien wat er nog op ons “to do” lijstje staat om af te strepen. En daar staat, ondanks onze vele Floridabezoeken, nog steeds erg veel op, en wordt regelmatig aangevuld. “Florida is too much” is een gevleugelde uitspraak van een mede Floridaverslaafde, en dat heeft hij heel goed.

Uiteraard gaan we, ondanks dat Oktoberfest geweest is, wel even op bezoek bij J&P Cycles en Bruce Rossmeyer HD op Destination Daytona in Ormond Beach, dat is gewoon vaste prik. Ook staat er nog een ritje Cape Coral op de rol want daar is onze vriend Richard vanuit Georgia naar toe geëmigreerd, en met een speedboot voor de deur is dat zeker een bezoekje waard. Daarmee moeten we in ruil voor onze smokkelwaar (drop, ontbijtkoek, chocoladeletters) maar even de Golf van Mexico op J

Wat er verder nog op het programma staat, leest U allen in de komende verslagen.

Advertisements

From → Day by day

7 Comments
 1. Lekker hoor nog maar een paar weekjes wachten. Ik zie nou bij jou staan dat jullie Orlando sun gehuurd hebben, dacht dat wij die ook zouden hebben. Maar wij hebben de Dream, die is bijna hetzelfde. Voor ons nog iets van 7 weken wachten.

 2. En zo is het plots bijna tijd. Lekker even aftellen nog en dan hopppa…even lekker niksen aan de andere kant van de plas. Heb het fijndaar en geniet van de (too much…) voordelen die deze periode biedt: De gezellige Kerstsfeer en de koopjes rond Black Friday!

  Terwijl jullie hopen dat de trip eindeloos duurt, zitten wij tandenknarsend op jullie terugreis te wachten….onze wegen kruisen elkaar dit keer niet in Florida maar op Schiphol. Of een micro meeting er in zit, denk ik niet. Jullie vliegen geloof ik via Frankfurt terug, dan zijn wij al lang en breed naar Newark gevlogen.

  Hoe dan ook, brengen jullie ons in de stemming want we lezen weer mee!

  • Frankfurt is voor de volgende keer. Deze keer “gewoon” Washington-Amsterdam, aankomst 8 Dec., maar dan zijn jullie al gesetteld in FL, volgens mij. Nog even geduld a.u.b. 🙂

 3. Het is zo mooi in de kerstperiode, jullie gaan hier zo van genieten. Laat nog wat voor, want als jullie terugkomen dan gaan wij !!

 4. Lekker vooruitzicht, want wij gaan een paar dagen later ook die kant op.
  Ben benieuwd wat ze bij National hebben staan aan standaard suv.
  Vast een goede reis toegewenst.

 5. Heerlijk vooruitzicht! Alvast een goede reis en ik lees mee!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: